NA KIOSCIMA ŠIROM BIH

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte: Sebiju treba smijeniti

Ismet Gavrankapetanović poručio: Ima mjesta za stručne i vrijedne ljekare

Najava Dnevni avaz. Avaz

Avaz.ba

6.5.2021

Današnja naslovnica "Dnevnog avaza". Avaz

U današnjem printanom izdanju "Dnevnog avaza", najtiražnijeg dnevnog lista u BiH, čitajte: Sebiju treba smijeniti. Kulminiralo nezadovoljstvo, 13 anesteziologa Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS) dalo otkaz.

Ismet Gavrankapetanović poručio: Ima mjesta za stručne i vrijedne ljekare.

Komentar dana napisao je Edin Skokić: Predizborna besmisao.

Agencija za lijekove BiH do sada dobila 119 prijava: Samo sedam osoba s ozbiljnijim nuspojavama nakon vakcinacije, a od toga su četiri osobe bile hospitalizirane i oporavile su se.

Proglašen među 30 najutjecajnijih mladih ljudi u svijetu: Sarajlija s ’Forbesove’ liste pristupio SBB-u. Radi se o Vedadu Mešanoviću osnivaču kompanije „GliaLab“, koju je čak podržao i glavni direktor “Googlea”.

Za „Avaz“ govori legendarni Ivica Osim: Vraćam se u Sarajevo kad primim drugu vakcinu. Fudbalski stručnjak na pitanje ima li ijedan putić za Sarajevo, gdje nije bio već dvije godine, odgovara - “naravno”.

Globus: Građani Velike Britanije danas izlaze na izbore: Pobjednik odlučuje o sudbini Škotske.

Šta pokazuje novi izvještaj Globalne inicijative: Korupcija je u svakoj pori bh. društva. U izvještajima se navodi se da državna agencija za sprečavanje i koordinaciju borbe protiv korupcije još čeka na izmjene i dopune zakona koji bi ojačao njenu neovisnost i finansiranje.

Ličnost dana je Linda Tomas-Grinfild: Zaboravite razdvajanja.

Slučaj Memić: Porodica Mutap prijavila Muriza, Feraget poručio: Kako to da Alisa više nema amneziju.

Na stranama Mozaika čitajte šta je u ekskluzivnom intervjuu za „Dnevni avaz“ rekao prvi reket svijeta Novak Đoković.

Na burnoj sjednici Skupštine KS zastupnici raspravljali o epidemiološkoj situaciji. Vakcinisano manje od 20.000 osoba.

Crna hronika: Troje Tešnjaka optuženo za lihvarenje. Čitajte i kako je Sulejman Ljubović priznao zločin: Natjeran sam da ubijem Suadu, ja bih bio mrtav. Ljubović je potvrdio da je svjestan i da ga niko nije prisilio da prizna ubistvo. Naveo je da je invalid prve kategorije i šećeraš.

Višegodišnja letargija nadležnih dovela do alarmantne situacije u brojnim općinama. Za zatvaranje divljih deponija trebaju milioni - kojih nema.

Na Džet-setu čitajte: Slađana Mandić otvoreno za „Avaz“: Kao da je svima život postao rijaliti. Dodala je i kako se trebamo nadati i vjerovati da će biti bolje.

Sport: ’Zmajice’ traže svoju šansu: Ženska odbojkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine danas će gostovati u Latviji, gdje će odigrati prvi kvalifikacioni turnir za Evropsko prvenstvo.

Golman bh. prvaka na korak do transfera u zagrebački Dinamo.

Našim čitaocima danas poklanjamo prilog “Bh. biznis“.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.