NA KIOSCIMA ŠIROM BIH

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte: EU jedinstveno uz suverenu BiH

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine zatražilo je jučer na sjednici Apelacionog vijeća Suda BiH da se ukine oslobađajuća presuda Osmanu Mehmedagiću Osmici

Piše: Avaz.ba

11.5.2021

Današnja naslovnica "Dnevnog avaza". Avaz

U današnjem printanom izdanju "Dnevnog avaza", najtiražnijeg dnevnog lista u BiH, čitajte: EU jednistveno uz suverenu BiH.

Visoki predstavnik EU za vanjske poslove i sugurnosnu politiku Žozef Borelj (Josep Borrell) kazao je nakon jučerašnje  sjednice Vijeća za vanjske poslove da svi ministru EU daju jaku podršku teritorijalnom integritetu i suverenitetu BiH.

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine zatražilo je jučer na sjednici Apelacionog vijeća Suda BiH da se ukine oslobađajuća presuda Osmanu Mehmedagiću Osmici, direktoru Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA), i Muhamedu Pekiću, službeniku ove agencije, koji su prije dva mjeseca oslobođeni optužbi za zloupotrebu položaja.

Koronavirus se mora poštovati, jer veliki broj pacijenata ima dugotrajne posljedice, posebno na plućima. Drugačijim ga čini brzina širenja i nepredvidivost reakcije organizma, posebno kod osoba lošijeg zdravstvenog stanja ili kod onih koji imaju problem s gojaznošću ili slabijim imunitetom. Ovo je za “Avaz” kazao dr. Admir Hadžić, stručnjak u oblasti anesteziologije i profesor na više univerziteta, osnivač Njujorške škole regionalne anestezije.

Komentar dana napisao je Erdin Halimić: Deblji kraj.

POKRENUTA ISTRAGA Ne stišava se bura oko vršnjačkog nasilja: Ko će odgovarati zbog premlaćivanja u Jajcu.

Ličnost dana je Alen Hadžić: Američki san.

Na stranama Globusa čitajte više o jučerašnjem napadu Izraela na Gazu.

SAZNAJEMO Ministar zdravstva KS Haris Vranić izdao naredbu, počinje refundacija novca za ’tocilizumab’ i ’remdesivir’.

ALARMANTNO Zbog iseljavanja stanovništva zatvaraju se škole. Ostajemo bez djece, upisano čak 3.500 manje prvačića.

Opća bolnica “Prim. dr. Abdulah Nakaš” u Sarajevu obilježila je jučer 155. godišnjicu postojanja i rada, a direktor ove ustanove, prof. dr. Ismet Gavrankapetanović za „Avaz“ je rekao da je ponosan zbog svega što je ova bolnica značila građanima glavnog grada Bosne i Hercegovine.

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) jučer su na području Kantona Sarajevo u akciji kodnog naziva „Blog“ uhapsili devet osoba zbog neovlaštenog prometa opojnim drogama.

Nemilim scenama svjedočili su ljubitelji omladinskog nogometa u subotu na stadionu u visočkom naselju Luke. Igrali su juniori domaće Bosne i Olimpika iz Sarajeva. Incident je započeo na travnjaku, a zatim se proširio i izvan njega. Umiješali su se roditelji i nastala je opća tučnjava. Epilog - povrede zadobilo nekoliko osoba.

U Stocu je organiziran zajednički iftar za imame i svećenike iz Istočne Hercegovine. Iftar su organizirali glavni imam Mersed ef. Šabanović i predsjednik MIZ Stolac Orhan Tikveša. Primjer suživota i poštovanja.

Na stranam Jet-seta donosimo razgovor sa glumicom Monom Muratović: Uvijek sam voljela sarađivati s Mustafom Nadarevićem.

Sport: Najbolji bh. kikbokser Haris Biber pred novim je izazovom. On će 25. ovog mjeseca imati borbu protiv bivšeg prvaka Evrope Remzije Dačića. Meč će se održati u okviru organizacije „Splendid Grand Prix-Arena Friday Night Figths“ u Budvi.

U razgovoru s predsjednikom Takmičarske komisije NSBiH Dušanom Markovićem pokušali smo otkloniti sve dileme u vezi s tim ko će biti prvi na tabeli Premijer lige BiH, ukoliko Sarajevo i Borac nakon 33. kola budu imali isti broj bodova, s obzirom na to da imaju izjednačenu međusobnu gol-razliku (6:6).

Dana u "Avazu" poklon prilog o automobilima.

Današnje printano izdanje čitajte i na digitalnoj platformi na ovom linku: https://avaz.pressreader.com/






Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.