SFF

Kiša na festivalskom trgu, večeras dodjela Počasnog srca Sarajeva

Mišel Franko osvojio je prošle godine "Počasno Srce Sarajeva", ali nije mogao preuzeti nagradu s obzirom na to da je SFF održan u online formatu

Piše: N. Ajnadžić

17.8.2021

Kiša na festivalskom trgu - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+2

Glavni grad Bosne i Hercegovine rashladila je kiša. Temperatura izmjerena u 16 sati prema Hidrometeorološkom zavodu iznosi 22 stepena.

Kiša je utjecala i na gužve u gradu, posebno na festivalskom trgu kod Narodnog pozorišta Sarajevo koji je proteklih dana vrvio od gostiju zbog Sarajevo Film Festivala. Sada te gužve nema, dok su okolni kafići puni jer su se posjetioci sklonili od padavina.

Sa obzirom na to da je za večeras planirana dodjela Počasnog srca Sarajeva meksičkom reditelju Mišelu Franku (Michel Franco) u Ljetnom kinu, odnosno Metalcu, prije projekcije njegovog filma "Novi poredak", upitno je hoće li biti održana. Čeka se odluka organizatora hoće li projekcija i dodjela nagrade biti prebačna u zatvoreni prostor Skenderije.

Mišel Franko osvojio je prošle godine "Počasno Srce Sarajeva", ali nije mogao preuzeti nagradu s obzirom na to da je SFF održan u online formatu zbog pandemije koronavirusa.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.