GRADAČAC

Počinje Međuranodni sajam "Dani šljive“

S prethodnog sajma. Avaz

H. Č.

17.8.2021

Pripreme za 48. Međunarodni sajam poljoprivrede i prehrambene industrije, najpoznatiji sajama u Bosni i Hercegovini, do sada organizovan po nazivom „Sajam šljive“, od ove godine se organizira po imenom „Dani šljive, koji će trajati 4 dana, su u punom jeku.

Ove godine, ovu veliku privrednu manifestaciju organizira Grad Gradačac, od 25-28.avgusta u gradačačkoj „Skenderiji“, te na otvorenom prostoru ovog objekta.

Ono što je definisinao, da je Grad Gradačac na sebe preuzeo organizaciju sajma „Dani šljive“, suorgaizator je firma „Boms expo“, a pokrovitelji su vlada Tuzanskog kantona, Vajsko-trgonska komora BiH i Vijeće ministara.

- Do sada smo obezbijedili 105 izlagača iz Hrvatske, Slovenije, Srbije i Indonezije. Počela je montaža štandova, a već smo ugovorili i vansajamske aktivnosti, pa ćemo na Okruglom stolu govoriti i o historiji vinogradarstva i vinarstva a području Gračadačca i Majevice. Kvalitetet izloženih poljoprivrednih proizvoda ocjenjivat će stručnjaci  sa Poljorpivrednog fakuteta iz Sarajeva, a sva četiri dana, za posjetioce će biti priređivani i kuturno-zabavi programi- kaže vlasnik firme „BOMC EXPO“ i suorganizator sajma „Dani šljive“ Nedžad Nuhanović.




Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.