ČLAN PREDSJEDNIŠTVA SDS-A

Glamočak: Dodik spreman dovesti u pitanje političku poziciju RS zbog još jednog mandata na vlasti

Vlast navodno i dalje ostaje pri najavama procesa vraćanja nadležnosti, ali ga vremenski razvlači kako bi se krajnji ishod poklopio sa terminom općih izbora u oktobru naredne godine, poručuje Glamočak

Glamočak: Isti nalet lažnog patriotizma bio i 2016. godine. ATV

E. Ć.

15.11.2021

Isti nalet lažnog patriotizma Milorada Dodika i SNSD-a kao sad oko navodnog vraćanja nadležnosti imali smo i sa referendumom o Danu republike 2016. godine koji je održan u zadnjoj sedmici pred izbore. Všković danas opet zamajava javnost pa isti način kao te 2016. istakao je Nedjeljko Glamočak, član Predsjedništva SDS.




Iza kulisa stalno pisano Visokom predstavniku

- SNSD je i tada organizovao referendu, a iza kulisa su iz kabineta predsjednika Vlade, predsjednika Narodne skupštine i kabineta Predsjednika Republike stalno pisali Visokom predstavniku, OHR-u i Ustavnom sudu BiH da je to anketa, a ne klasični referendum i takva je bila i sudbina referenduma - pojasnio je Glamočak.

On kaže da vlast navodno i dalje ostaje pri najavama procesa vraćanja nadležnosti, ali ga vremenski razvlači kako bi se krajnji ishod poklopio sa terminom općih izbora u oktobru naredne godine.

- Odgađanjem posebne sjednice Narodne skupštine RS, odmah nakon sastanka Milorada Dodika sa Gabrijelom Eskobarom (Gabriel Escobar), pokazatelj je da je vlast reterirala i da nikad nije imala u planu da stvarno vraća Vojsku RS i vraća indirektne poreze na nivo RS - kazao je član Predsjedništva SDS.

Dodik i Eskobar bili i više nego u prijateljskim odnosima

- Neka premijer Višković upita svog partijskog šefa, zašto je prije 15 godina pristao na preijnos nadležnosti u oblasti odbrane na nivo BiH i zašto je tako snažno djelovao na stranu Suda i Tužilaštva BiH - poručuje Glamočak.

- Kad je trebalo sa strancima smjenjivati funkcionere SDS-a Dodik je bio spreman da da sve naše nadležnosti i teško stečenu političku poziciju RS. Ima nas koji pamtimo da su Dodik i Gabrijel Eskobar bili i više nego u prijateljskim odnosima tokom Eskobarovog prvog angažmana u BiH? Ništa se nije promijenilo pa je Dodik i danas spreman dovesti našu političku poziciju u pitanje kako bi premostio još samo jedan izborni ciklus na vlasti - zaključio je on.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.