MOSTAR

Kordić i Marić se sastali sa britanskim ambasadorom Metjuom Fildom

Gradonačelnik i predsjednik Gradskog vijeća izrazili zahvalnost Vladi UK koja je prepoznala Mostar kao pozitivan primjer napretka koji vrijedi podržati

S današnjeg sastanka. FENA

E. Ć. / Fena

18.11.2021

Gradonačelnik Mostara Mario Kordić i predsjednik Gradskog vijeća Grada Mostara Salem Marić održali su sastanak s ambasadorom Ujedinjenog Kraljevstva Metjuom Fildom (Matthew Field).

Britanskog ambasadora zanimao je napredak i stanje u Gradu Mostaru, te je izvješten o aktivnostima Gradske uprave, o zaključcima s posljednje sjednice Gradskog vijeća i odlukama koje Vijeće namjerava donijeti do kraja ove godine, saopćili su iz Grada Mostara.

Razgovaralo se i o različitim projektima koje bi Grad Mostar u iduće tri godine trebao pripremiti i realizirati uz financijsku potporu Ambasade i u saradnji s nevladinim organizacijama, a o čemu će uskoro razgovarati radni timovi Ambasade Ujedinjenog Kraljevstva i Grada Mostara.

Izraženo je zadovoljstvo postignutim s nadom da će projekti koji su trenutno u pripremi u što skorije vrijeme biti realizirani na zadovoljstvo i dobrobit građana Mostara.

Također je izražena zahvalnost Vladi Ujedinjenog Kraljevstva koja je prepoznala Mostar kao pozitivan primjer napretka koji vrijedi podržati.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.