SARAJEVO

Saznajte gdje danas i sutra neće biti vode

U okviru redovnih aktivnosti na održavanju vodovodnog sistema, danas će se popravljati kvarova u ulicama: Vinograd, Grličića brdo, Otona Župančića, Porodice Šehić, Butmirska cesta, Polje, Viteška, Brezanska čikma, Bojnička, Začardak, Trebevićka...

Zbog zamjene hidromašinske opreme u srijedu doći će do poremećaja snabdijevanja vodom u Koševskoj ulici. ARHIVA

E. Š. / Agencije

23.11.2021

U okviru redovnih aktivnosti na održavanju vodovodnog sistema, danas će se popravljati kvarova u ulicama: Vinograd,Grličića brdo, Otona Župančića, Porodice Šehić, Butmirska cesta, Polje, Viteška, Brezanska čikma, Bojnička, Začardak, Trebevićka, Dr. Jusufa Tanovića, Trnovska, Splitska, Isaka Samokovlije, Safeta Hadžića, Nerkesijina, Orahov brijeg, Vogošćanskih odreda i Barica, saopćio je KJKP "Vodovod i kanalizacija" d.o.o. Sarajevo. Okončanje radova očekuje se u poslijepodnevnim satima.

Također, zbog redovnog  održavanja i kontrole trafo-stanice na Mojmilu, sutra u periodu od devet do jedan sat doći će do poremećaja u vodosnabdijevanju u naseljima: Turkušići, Mojmilo brdo i Hrasno brdo.

U sklopu realizacije Projekta rekonstrukcije pumpnih stanica koji se finansira iz kredita EBRD, za srijedu, 24.11.2021. od devet sati planirani su radovi na zamjeni hidromašinske opreme u PS „Alipašin most“, izvođač radova je Unioninvest d.d. Sarajevo.

Zbog navedenog, doći će do poremećaja u vodosnabdijevanju u slijedećim naseljima: Koševsko brdo, Bare (Šip), Ciglane, Crni Vrh, Gorica, Velešići, Pofalići, Hum brdo, Gornji Velešići te ulicama: Alipašina, Bolnička, Koševo, Patriotske Lige, Armije BiH-a, Zahira Panjete, Orlovačka, Drinska, Fra Matije Divkovića, Skopljanska i Ivanjska. Normalizaciju u vodosnabdijevanju očekuje se po okončanju radova.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.