LIDER DF DANIMA ŠUTI

Rudari traže objašnjenje od Željka Komšića: Zašto Andelija ne može biti smijenjen

Komšićeve šutnje na muke rudara i katastrofalne rezultate Elektoprivrede

Komšić i Andelija. Avaz

Piše: Al. B. - M.Aš

26.11.2021

Pozivamo predsjednika Demokratske fronte Željka Komšića da objasni radnicima i građanima zašto generalni direktor Elektroprivrede BiH ne može biti smijenjen. Rekao je ovo danas za "Avaz" Sinan Husić, predsjednik Sindikata rudara, navodeći da je EPBIH odbila sporazum koji su rudari ponudili kako bi počeli s radom.

Admir Andelija, član je SDA koji je na čelo "Elektroprivrede" došao kao prijedlog Demokratske fronte. Dakle, Komšić je, ma koliko to paradoksalno zvučalo, u sklopu svojih koalicionih dogovora sa SDA za ulazak u vlast, na poziciju koju je dobio DF, odlučio postaviti kadra SDA.

Možda u ovome leži i glavni razlog što od predsjednika DF-a i člana Predsjedništva BiH  Željka Komšića po pitanju protesta rudara i traženja prava još uvijek nismo čuli ni glasa, iako je "Elektroprivreda" pod kontrolom njegove stranke.

Naravno, kada tokom predizborne kampanje treba skupljati glasove i predstavljati se kao čovjek iz naroda, Željko Komšić na sva usta voli isticati svoju tobožnju borbu za radnička prava i ljevičarske tradicije koje slijedi.

No, kako ta borba izgleda u praksi kada osvoji vlast, pokazuje upravo primjer kako rada njegovog direktora Andelije, tako i Komšićeve šutnje na muke rudara i katastrofalne rezultate

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.