PRVI SNIJEG

Nedim Sladić najavljuje snijeg u Sarajevu: Evo kada stiže

Sutra u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme

E. T.

Nedim Sladić najavio snijeg u Sarajevu

Foto: Avaz


Meteorolog Nedim Sladić na Facebooku je objavio da sutra iza 17 sati dolazi snijeg u Sarajevo. 

- Sutra iza 17h prve ovosezonske pahulje posjetit će i Sarajevo - napisao je Sladić, čije prognoze posljednjih mjeseci nemaju grešku. 

Prema prognozama FHMZ-a, danas je u Bosni i Hercegovini bilo nestabilno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Prije podne više sunčanog vremena je bilo na istoku i sjeveroistoku Bosne.

Sutra u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme. U nizinama ispočetka sa kišom i pljuskovima koji bi u poslijepodnevnim i večernjim satima prešli u susnježicu ili snijeg, osim na jugu zemlje. U višim područjima sutra sa snijegom. Slabije padavine su prije podne. Većina padavina je u drugom dijelu dana. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini prije podne jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 5, na jugu zemlje do 7 stepeni Celzijusa. 

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 3 i 7, na jugu zemlje do 12 stepeni. 

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. U drugoj polovini dana se očekuje kiša koja bi u večernjim satima prešla u susnježicu i snijeg. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 2, a najviša dnevna oko 6 stepeni. 

  • Status meteorologa Nedima Sladića

    Status meteorologa Nedima Sladića

    Foto: Screenshot


Više o temi Snijeg

PRIPREMITE SE
Sutra će u BiH padati snijeg
VREMENSKA PROGNOZA
Nedim Sladić: Decembar donosi smog i gušenje
NA VRH

Podijeli članak na