SARAJEVO

Damir Petrinić imenovan za novog v.d. direktora Skenderije

On je do sada obavljao niz funkcija u privatnom sektoru, a profesionalno iskustvo sticao je u velikim multinacionalnim kompanijama

Damir Petrinić. Agencije

H. J. I.

5.1.2022

Nakon što je dosadašnji direktor KJP Skenderija Amer Kapo smijenjen s ove funkcije, za novog v.d. direktora ovog centra imenovan je Damir Petrinić.

Petrinić je do sada obavljao niz funkcija u privatnom sektoru, a profesionalno iskustvo sticao je u velikim multinacionalnim kompanijama. Nakon što je zastupao Nestle više od šest godina, nastavio je svoj menadžerski razvoj sarađujući s velikim FMCG kompanijama, kao što su Kraft Food i Unilever. Petrinić je od 2007. do 2018. godine bio direktor ROEFIX-a za bosanskohercegovačko i crnogorsko tržište.

Nakon toga radio je za PCG, savjetodavnu kompaniju sa fokusom na provođenje efikasnih poslovnih modela i optimiziranja poslovnih procesa. U sklopu tih aktivnosti Damir je s odličnim rezultatima vodio projekt strateškog repozicioniranja Američke privredne komore u Bosni i Hercegovine, obavljajući tu funkciju generalnog sekretara.

Kao biznis konsultant, u svojoj karijeri radio je na poslovima strateškog planiranja, optimiziranju poslovnih procesa koji vode profitabilnom rastu, analizi troškova i profitabilnosti na svim organizacionim nivoima, kao i upravljanju kriznim procesima.

Petrinić je diplomirani je ekonomista koji je stekao diplomu na Univerzitetu u Sarajevu. Aktivno govori engleski i njemački jezik.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.