PO DESETI PUT

JP Autoceste FBiH dodijelilo stipendije za uspješne studente

Osim finansijske potpore, otvorenom i stalnom saradnjom sa srednjoškolskim i visokoškolskim ustanovama u vidu organiziranja posjeta gradilištima

Sa održanog sastanka. JP AUTOCESTE BiH

A. O.

21.2.2022

Danas je u prostorijama operativnog ureda JP Autoceste FBiH u Sarajevu održana svečanost potpisivanja ugovora o stipendiranju tridesetero studenata.

Riječ je o desetoj, jubilarnoj generaciji u okviru društveno-odgovornog projekta dodjele stipendija za redovne studentice i studente dodiplomskih i postdiplomskih studija.

Stipendije se dodjeljuju za jednu akademsku godinu jednokratno, odnosno za period od 10 mjeseci u mjesečnom iznosu od 200 KM za studente počev od treće godine prvog ciklusa, te 300 KM za studente prve i druge godine drugog ciklusa studija.


Uvedene novine

Na svečanosti prisutnima se obratio v.d. izvršni direktor za projektovanje i građenje Ešef Džafić koji je poručio studentima da su oni nova pokretačka snage koja u velikoj mjeri može promijeniti sliku BiH i pokazati kako su potencijali za njen razvoj veliki te da glavni ključ za taj razvoj leži u rukama njenih mladih ljudi.

- Mi iz Autocesta FBiH smo stvarno sretni što možemo biti barem mala odskočna daska na vašem zahtjevnom putu, za vas i vašu porodicu - istaknuo je Džafić.

Ove godine su uvedene novine kojima je povećan broj stipendija, umjesto dosadašnjih 25, dodijeljeno je 30 stipendija, a one će, umjesto 100 KM iznositi 200 KM za studente treće godine prvog ciklusa studija, te su pored Građevinskog fakulteta, Fakulteta za saobraćaj i komunikacije, Elektrotehničkog fakulteta, Mašinskog fakulteta od ove godine stipendije namijenjene i studentima Pravnog i Ekonomskog fakulteta.


Posjete gradilištima

Uključujući ovu 10. generaciju JP Autoceste FBiH je u društveno-odgovorni program stipendiranja uložilo preko pola miliona KM za 250 studentskih stipendija.

Osim finansijske potpore, otvorenom i stalnom saradnjom sa srednjoškolskim i visokoškolskim ustanovama u vidu organiziranja posjeta gradilištima autoceste na Koridoru Vc kao i mogućnošću odrađivanja pripravničkog staža, preduzeće potvrđuje da čini svoju najbolju investiciju kako u lični razvoj mladih tako i u razvoj cijelog društva.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.