SAOPĆENJE

Formiran Kantonalni izborni štab SBB-a za Zeničko-dobojski kanton

Utvrđeni su jasni ciljevi, redovno zasjedanje tijela i plan aktivnosti koji će se sprovoditi u svrhu postizanja što boljeg izbornog rezultata, saopćeno je iz SBB-a

Sa prve konstituirajuće sjednice SBB-a ZDK. Press centar SBB-a

Press centar SBB-a

1.4.2022

Na nedavno održanoj prvoj konstituirajućoj sjednici u prostorijama Saveza za bolju budućnost BiH Zeničko-dobojskog kantona, formiran je Kantonalni izborni štab ove stranke za predstojeće Opće izbore u Bosni i Hercegovini.

Utvrđeni su jasni ciljevi, redovno zasjedanje tijela i plan aktivnosti koji će se sprovoditi u svrhu postizanja što boljeg izbornog rezultata. Formirano je više radnih tijela od kojih su osnovne: komisija za finansije, komisija za medijsko marketinšku djelatnost i predstavljanje, komisija za rad s posmatračima te odnose s Izbornom komisijom.

U ozbiljnoj i konstruktivnoj radnoj atmosferi na čelu sa Adnanom Jupićem, predsjednikom Kantonalnog izbornog štaba i ministra zdravstva u Vladi ZDK, SBB najavljuje ambicioznu, optimističnu borbu i rezultate na predstojećim izborima kao uzorit i ugodan prostor za život svih građana.

Uz predsjednika Kantonalnog izbornog štaba bit će kantonalna zastupnica u Skupštini ZDK Meldina Ugarak kao direktor Izbornog štaba i Nasir Beganović kao savjetnik.

Također, na ovome sastanku odlučeno je da pomoćnik direktora za finansija bude Mehanović Ekrem, dok su za saradnju sa Centralnom izbornom komisijom i rad sa posmatračima izabrani Fehim Muratović, Aldin Isaković i Jasmin Hodžić.

Marketing, odnose sa javnošću i medijima, kao i organizaciju predizbornih skupova po odluci predsjednika Jupića vodit će Semir Šabić, dok je za sekretara izabrana Amela Talić-Kasap.

- Ojačani, podmlađeni i predvođeni iskusnim kadorovima potpuno spremni dočekujemo izborne cikluse. Sigurni smo u ubjedljivu pobjednu i odličan izborni rezultat u Zeničko-dobojskom kantonu – rekao je Jupić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.