O BRITANSKIM SANKCIJAMA

Vasković: Dodik se previo od bola, pokazao je da ga je baš pogodilo

Nisu stigli Dodikovi sektaški jurišnici ni da se konsoliduju, a uslijedile su sankcije SAD-a Asimu Sarajliću, prvom operativcu SDA i Bakira Izetbegovića i Gordani Tadić, nekadašnjoj tužilačkoj vedeti Dragana Čovića i Milorada Dodika, navodi Vasković

Slobodan Vasković i Milorad Dodik. Avaz

E. Ć.

12.4.2022

Novinar Slobodan Vasković na svom blogu komentarisao je sankcije koje je Velika Britanija jučer uvela članu Predsjedništva BiH i lideru SNSD-a Miloradu Dodiku, kao i predsjednici RS Željki Cvijanović.

- Zgužvan dan. Velika Britanija uvela je sankcije Miloradu Dodiku i Željki Cvijanović, što je Dodik bijesno prokomentarisao "Znaš koliko me zaboli, da ne budem vulgaran za britanske sankcije…"
Trivić "pomela" Dodika

Onda se odjednom previo od bola, pokazao da ga je baš pogodilo, okrenuo ćurak te je optužio Jelenu Trivić, Igora Crnatka, Branislava Borenovića, Mladena Ivanića i PDP da su mu oni uveli sankcije. Izanđao je i ogavan Dodik do mjere da ga je otužno gledati - naveo je Vasković, te dodaje:

Baš me "iznenadilo" što nije optužio zaista “ozbiljnog” kandidata Nenada Nešića, svoje kriminalno čedo, koji je dio njegovog Klana.

Oglasila se i Cvijanovićeva, videći sve "kao poruke Republici Srpskoj", što je notorna laž, tvrdeći kako ona “štiti" Ustav RS, koji je Dodik davno zgazio nogama i blablabla…;

"Ne videći" kako njeni mlađani pratioci voze automobile, privatne, u vrijednosti od 80-90 hiljada KM. Što je sigurno od plate koju primaju da nju štite, dok ona “štiti" Ustav RS, koji i ne postoji, jer ga je Dodik zgazio do neprepoznatljivosti.

Trivić je hladnokrvno pomela Dodika, nabijajući ga u mišiju rupu. Nakon toga je Dodik angažovao "dodatne snage", među kojima je i potpuno kriminalizovana i teško kompromitovana sektaška hostesa Sanja Vulić, koja ne misli do podne jedno, a od podne drugo, jer uopšte ne misli.

Američke sankcije Sarajliću i Tadić

Da misli ne bi obavijestila ubicu Daria Jekića, svog bivšeg vozača, da mu se sprema akcija hapšenja. Učinila je to po nalogu Slobodana Radinkovića, načelnika PU Doboj. Jekić je izbjegao hapšenje, ali je Vulić i dalje u dohvatu organa gonjenja.

Potom se oglasio i Nešić iz neke rupe, ali zaista ne mogu prenositi šta je taj Dodikov narkogmaz i perač narkonovca rekao.

Nisu stigli Dodikovi sektaški jurišnici ni da se konsoliduju, a uslijedile su sankcije SAD-a Asimu Sarajliću, prvom operativcu SDA i Bakira Izetbegovića i Gordani Tadić, nekadašnjoj tužilačkoj vedeti Dragana Čovića i Milorada Dodika.

Cvijanović će ih sigurno okarakterisati kao "poruku RS", a Dodik kao "ručni rad" PDP.

Šta će reći Izetbegović nije ni bitno, poruku, vrlo jasnu, je dobio; Isto kao i Čović koji će već naći način da pokaže "optimizam" - odavno je Tadić za njega Žrtveni jarac. Hm, valjda će i kriminalci iz pravosuđa shvatiti!

Debakl Dodika u NSRS

Međutim, sankcije su ništa kakav debakl je doživio Dodik u Narodnoj skupštini RS gdje su oboreni njegovi besmisleni "Veto" stavovi, listom usmjereni protiv interesa RS. Nije mu pomogla ni podrška Nešićevih trojanaca (dijela njih).

Sad treba domisliti Dodiku kako je sve "napad na RS" u situaciji kada je "napadnuta" i FBiH! Cvijanović ne može domisliti ništa, to je opštepoznata stvar. Zgužvan, ali vreo dan, lagano curi ka svom kraju; Pred nama su još vreliji. A mnogo je onih za zgužvati - napisao je Vasković na svom blogu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.