SASTANAK SVJETSKE BANKE

Turković u Vašingtonu: Izražavamo solidarnost sa narodom Ukrajine

Mi razumijemo težinu situacije te posljedice koje će biti izuzetno teške, istakla je Turković

H. J. I.

Sa današnjeg sastanka

Foto: MVP BiH


Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković obratila se danas na sastanku konstituence Svjetske banke u okviru Proljetnog sastanka Svjetske banke i Međunarodnog monetarnog fonda u Vašingtonu.

Ministri i guverneri centralnih banaka su, između ostalog, razgovarali o utjecaju ruske invazije na Ukrajinu na države regije.

Ministrica Turković je izrazila solidarnost sa narodom Ukrajine ističući da se i Bosna i Hercegovina prije 30 godina suočavala sa agresijom.

- Mi razumijemo težinu situacije te posljedice koje će biti izuzetno teške. Uvjerena sam da svi čvrsto podržavamo suverenitet i teritorijalni integritet Ukrajine - naglasila je ministrica Turković.

Ministrica Turković je posebno, na marginama sastanka, razgovarala sa Sergijem Marčenkom (Sergii Marchenko), ministrom finansija Ukrajine.

Također, ministrica Turković je predložila da se naredni sastanak konstituence održi na jesen u Sarajevu. Sastanku je u okviru delegacije prisustvovao i guverner Centralne banke Bosne i Hercegovine Senad Softić.

NA VRH

Podijeli članak na