ŠEF DELEGACIJE EU

Johan Satler u dvodnevnoj posjeti Banjoj Luci

Tokom posjete, Satler će se sastati sa predstavnicima vlasti RS, bh. obudsmenima, predstavnicima gradskih vlasti te obići korisnike EU grantova u sklopu projekta Evropske unije, EU4Business

Johan Satler. Arhiva

H. J. I.

20.6.2022

Šef Delegacije Evropske unije u Bosni i Hercegovini Johan Satler (Johann Sattler) boravit će danas i sutra u Banjoj Luci.

Tokom posjete, Satler će se sastati sa predstavnicima vlasti RS, bh. obudsmenima, predstavnicima gradskih vlasti te obići korisnike EU grantova u sklopu projekta Evropske unije, EU4Business.


Planirana je i posjeta Upravi za indirektno oporezivanje BiH povodom kontinuirane podrške Evropske unije na modernizaciji i unaprijeđenju rada ove institucije u skladu sa zahtjevima EU. Pored nabavke visokosofisticirane opreme, Evropska unija pomaže Upravi za indirektno oporezivanje BiH u usklađivanju s pravnom stečevinom EU.

Satler će zvanično otvoriti postavku pod nazivom "Mali sajam, velikih mogućnosti" koji se organizuje u sklopu kampanje Delegacije Evropske unije u BiH "Povezani kroz dobro" kojom se želi promovisati podrška privatnom sektoru i ekonomskom razvoju BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.