PROTIV ODLUKE VLADE RS

Opozicionari na protestu protiv prodaje rudnika

Protestu su, između ostalih, prisustvovali Mirko Šarović, Branislav Borenović, Jelena Trivić, Draško Stanivuković i Nebojša Vukanović

E. Ć. / BN

31.8.2022

Sa današnjeg protesta. BN

U Prijedoru su se opozionari i nekoliko hiljada ljudi okupili kako bi protesvovali protiv prodaje Rudnika željeznie rude Ljubija, javlja BN. 

Navode da rudnik Vlada RS želi prodati na kriminalan način.

- Mi smo danas došli u Prijedor i odlučno rekli NE prodaji rudnika vrijednog milijardu maraka - rekla je narodna poslanica Jelena Trivić, koja je navela da je ni jaka kiša nije spriječila opozicionare i građane da kažu vlasti NE prodaja naših javnih resursa za siću nekoj fantomskoj firmi.

Lider SDS Mirko Šarović je kazao da SNSD iz straha rasprodaje držvne resurse zbog izbora...

- To im nećemo dozvoliti - kazao je Šarović, naglašavajući da je dobro da je narod ustao i da se bori protiv ovih vladinih namjera da za sitan novac prodaju vrijedne firme.

Narodni poslanik Nebojša Vukanović je jasno poručio kako narodu ne bi uradio ni okupator ovo što mu čini aktuelna vlast u RS.

- Vlast predvođena SNSD-om se poigrava sa građanima Prijedora i igra sudbinama radnika, to im nećemo dozvoliti zajedno sa ovim narodom - kazao je lider PDP Branislav Borenović, navodeći da u ovoj energetskoj krizi niko se ne bi odlučio na ovaj potez kao ova neodgovorna vlast.

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković je rekao da treba sačuvati svaki pedalj ove zemlje i to je, kako je kazao, naša najveća odgovornost, prenosi BN.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.