VELIKO NEVRIJEME

U Tomislavgradu proglašeno stanje prirodne nepogode

Snažni vjetar, odnosno pijavica, u naselju Bobara i dijelovima naselja Kolo pored Tomislavgrada rušio je crijepove s krovova, trgao ograde, lomio i obarao drveća te dimnjake i električne stubove

Nevrijeme pogodilo Tomislavgrad 9. septembra. FENA

S. S.

12.9.2022

Načelnik općine Tomislavgrad Ivan Buntić na prijedlog općinskog Štaba civilne zaštite donio je u ponedjeljak Odluku o proglašenju stanja prirodne nepogode na području općine Tomislavgrad.

Odluka je donesena zbog olujnog vjetra koji je zahvatio dio tomislavgradske općine u subotu, 9.septembra, u poslijepodnevnim satima, nanijevši ogromnu materijalnu štetu stanovnicima te općine.

Snažni vjetar, odnosno pijavica, u naselju Bobara i dijelovima naselja Kolo pored Tomislavgrada rušio je crijepove s krovova, trgao ograde, lomio i obarao drveća te dimnjake i električne stubove, a oštećen je i veliki broj automobila, posebno u krugu kompanije "Prodex".

Općinska komisija za procjenu šteta pozvala je stanovnike naselja, koji su u olujnom nevremenu praćenom pijavicom pretrpjeli štetu na stambenim objektima i automobilima, da je prijave od 12. do 15. septembra ove godine. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.