HRVATSKI PREDSJEDNIK

Milanović tri sata proveo kod Dodika na njegovom imanju u Bakincima

On je jučer boravio u Jajcu gdje je obilježena godišnjica hrvatske akcije "Maestral", a nakon toga se zaputio prema Dodikovom imanju

Milanović i Dodik: U dobrom su odnosu. Arhiv

E. Ć. / BN

14.9.2022

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović jučer je oko tri sata proveo na privatnom imanju člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika u Bakincima, javlja BN.

Milanović je jučer boravio u Jajcu gdje je obilježena godišnjica hrvatske akcije "Maestral", a nakon toga se zaputio prema Dodikovom imanju. 


Ovo nije prvi put da Dodik dočekuje hrvatske predsjednike nakon njihove posjete Jajcu i slavljenja akcije "Maestral" , On je također, u Palati predsjednika RS svečano dočekao i bivšu predsjednicu Hrvatske Kolindu Grabar Kitarović.

Inače, treba podsjetiti da je Milanović u više navrata o Dodiku pozitivno govorio i naglašavao da je on hrvatski saveznik i hrvatski čovjek u BiH.

Dodika u Republici Srpskoj opozicija doživljava kao "važnog hrvatskog čovjeka", koji je u više navrata pa čak i na uštrb Srba i Republike Srpske štitio hrvatski interese i radio u korist Hrvata. Prvi put je to bilo, kada je u svom prvom premijerskom mandatu, Hrvatskoj ustupio Jasnovačku građu.

Zanimljivo je da Hrvatska ne dozvoljava predsjedniku Srbije da posjeti Jasenovac, dok Dodik u isto vrijeme na svom privatnom imanju velikodušno dočekuje hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića i to nakon veličanja hrvatske akcije Maestral u kojoj su učestvovale regularne jedinice hrvatske vojske i u kojoj su stradali Srbi, piše BN.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.