PREDSJEDNIK HRVATSKE

Milanović: BiH nema bez ravnopravnosti, na sceni je otimačina

Dragi prijatelji, zajedničkom voljom za boljitak, napredak, samostalnost Hrvata u BiH, stabilnu BiH kojoj će hrvatska uvijek biti prijatelj, a ne neki sumnjivac, izjavio je on

Milanović: BiH ne bi, bez hrvatskih branitelja, "danas ne bi bila oslobođena i cjelovita država". Screenshot / Dnevnik.hr

E. Ć.

13.9.2022

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović stigao je u Jajce, gdje je dočekan aplauzom, na obilježavanje 27. godišnjice vojne operacije "Maestral". 

Milanović je položio vijenac poginulim braniteljima kod Centralnog spomen obilježja. Nakon odlikovanja je čestitao Jajčanima dan oslobođenja.

- Ljudi koji su pali za Jajce ne moraju strahovati od zaborava, slava im! Onaj koji previše dokazujem ne može dokazati previše, mora dokazati još. Mi i vi moramo objašnjavati, dokazivati zašto je ova hrvatska epopeja poštena i ispravna i zašto smo na pravoj strani povijesti - rekao je Milanović.


Navodi da BiH ne bi, bez hrvatskih branitelja, "danas ne bi bila oslobođena i cjelovita država".

- Ustrajat ćemo u dokazivanju da smo napravili ispravnu stvar. BiH, blokadu Sarajeva i druge velike stvari u ratu 95. godine nisu postigli ni američke ni britanske jedinice - izjavio je Milasnović i dodao da su to postigli hrvatski branitelji."

On je dodao kako se u BiH danas događa lopovluk, te da to ne može drugačije opisati.

- Otimačinu još više rastužuje cinizam iz loših namjera. Hrvatska će se svim snagama opirati zadiranju u Dejtonski sporazum. BiH nema bez ravnopravnih Hrvata, Bošnjaka i Srba. Borite se za to, neka vaša djeca imaju sigurniji život - kazao je hrvatski predsjednik.

Milanović je rekao kako Hrvatska nije ušla u EU samo zbog toga da bi godišnje povukla nekoliko stotina milijuna eura, Hrvatska je tamo ušla da bi bila jača, neovisnija i čvršća. Navodi da će se uvijek zalagati za državu ravnopravnih naroda.

- Dragi prijatelji, zajedničkom voljom za boljitak, napredak, samostalnost Hrvata u BiH, stabilnu BiH kojoj će hrvatska uvijek biti prijatelj, a ne neki sumnjiva - izjavio je Milanović u Jajcu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.