BIJELJINA

U toku pretresi imovine Milivoja Todorovića koji je uhapšen u Njemačkoj

Kako je "Avaz" već pisao riječ je o članu narkobande Bojana Cvijetića, bivšeg savjetnika Dragana Mektića, koji je prije godinu uhapšen u predmetu "Transporter"

Pretrese obavljaju policijski službenici pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet. MUP RS

A. Č.

8.11.2022

Na području Bijeljine obavljaju se pretresi objekata i imovine u vlasništvu Milivoja Todorovića koji je uhapšen u Njemačkoj po međunarodnoj potjernici zbog sumnje da se kao pripadnik organizovane kriminalne grupe bavio nedozvoljenom proizvodnjom i prometom opojnih droga na međunarodnom nivou, rečeno je iz MUP-a RS.

Pretrese obavljaju policijski službenici pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet sa pripadnicima Policijske uprave u Bijeljini po naredbama Suda BiH, pod nadzorom postupajućeg tužioca Tužilaštva BiH.

Uprava za organizovani i teški kriminalitet MUP Republike Srpske je u toku operativne akcije “Transporter” identifikovala ovu osobu kao pripadnika organizovane kriminalne grupe koja se bavila nedozvoljenom proizvodnjom i prometom opojnih droga na međunarodnom nivou, naveli su iz iz MUP Srpske.

Kako je "Avaz" već pisao riječ je o članu narkobande Bojana Cvijetića, bivšeg savjetnika Dragana Mektića, koji je prije godinu uhapšen u predmetu "Transporter".

Radi se o osumnjičenom koji je pod istragom kao visoko pozicionirani pripadnik međunarodnog narko–kartela, povezan sa takozvanim "Škaljarskim klanom", uključen u krijumčarenje i nedozvoljen promet velikih količina opojnih droga iz Južne Amerike prema zemljama EU i dalje prema regionu zapadnog Balkana.

U okviru predmeta sa dešifrovanim Sky i Anom aplikacijama, na kojem radi Tužilaštvo BiH u saradnji sa partnerskim institucijama iz EU, kao i policijskim agencijama u BiH, ovaj osumnjičeni identificiran je kao pripadnik organizirane kriminalne skupine, koji se uglavnom nalazi u inostranstvu, gdje koordinira rad osoba uključenih u krijumčarenje opojnih droga.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.