SVE JE SPREMNO

Aldin Smajkan, rukovodilac marketinga u KJP ZOI '84, za "Avaz": U infrastrukturu na Bjelašnici uloženo je 30 miliona KM

Skijaši će uvidjeti unapređenje na samim stazama. Staze 5, 4 i neki dijelovi staze 3, koja je najpopularnija, proširene su i nivelirane - kazao je Smajkan.

Smajkan: Očekujemo porast broja turista. ANADOLIJA / FENA

Piše: E. Abaz

4.12.2022

Bh. planine su uvijek privlačile turiste, kako iz regiona tako i iz cijelog svijeta, a najviše pažnje u zimskoj sezoni privuku Bjelašnica, Igman i Jahorina. Zimska sezona samo što nije počela, a pripreme uveliko teku kako bi sve bilo spremno za otvaranje.

Ključni projekt

Aldin Smajkan, rukovodilac marketinga i prodaje u KJP ZOI '84, istakao je kako Ski- centar Bjelašnica i Igman ima odličnu saradnju s Vladom Kantona Sarajevo.

- Kada su u pitanju infrastruktura i projekti, uloženo je 30 miliona KM, zaključno s prošlom godinom, i to samo u Bjelašnicu. Shodno tome, možemo reći da imamo odličnu saradnju i pomoć od Vlade KS - istakao je Smajkan.

Kada je riječ o pripremama, dodaje kako već vrše osnježavanje gornje zone Bjelašnice te ističe da su temperature dobre za pravljenje vještačkog snijega. Unaprijeđen je i „ski-date“ sistem, omogućen internet-shop, a provedena je i integracija s partnerskim sistemima.

- Gledajući iz našeg ugla, to je jedan od ključnih projekata za Bjelašnicu ove godine. Skijaši će uvidjeti unapređenje na samim stazama. Staze 5, 4 i neki dijelovi staze 3, koja je najpopularnija, proširene su i nivelirane. Čak i na olimpijskom spustu na kojem se održava Evropa kup dio prijevoja koji su bili zahtjevni ove godine su poravnani i napravljeno je skijalište dostupno svima - kazao je Smajkan.


Dobar trend

Smajkan očekuje da će ova sezona na olimpijskim planinama Bjelašnici i Igmanu ispuniti očekivanja.

- Zvanično otvorenje skijaške sezone planirano je za 10. decembar, a prateći trend unazad tri godine, svaka godina je bolja nego prošla za barem 10 posto. To su statistički podaci koje mi imamo, a to se odnosi na broj skijaša i bordera na ovim skijalištima - rekao je Smajkan. 

Popunjeni kapaciteti

- Bjelašnica je ove godine organizator Evropa kupa, ali tu je i Evropsko prvenstvo šumara. Činjenica je da je veliki broj turista već bukirao smještaj za februar, vjerujem da čak i nema slobodnih smještajnih jedinica. Također, dobili smo neke nove prodajne kanale ka zemljama s kojima do sada nismo imali saradnju, tako da očekujemo porast broja turista - zaključio je Smajkan, rukovodilac marketinga i prodaje u KJP ZOI '84.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.