ČLAN PREDSJEDNIŠTVA SDP-A

Aner Žuljević za "Avaz": Od početka zagovaramo programske koalicije

Naša domovina je umorna od tehničkih mandata u kojima su se potrošile milijarde maraka javnog novca, ističe Žuljević

Žuljević: Usaglašeni tekst programskog dokumenta potpisati bez daljnjeg odlaganja. Fena

Alen Bajramovic

3.2.2023

Trojka od samog početka zagovara isključivo programske koalicije, po modelu uspješnog funkcioniranja Vlade Kantona Sarajevo.

Ovo je za portal "Avaza" kazao Aner Žuljević, član Predsjedništva SDPBIH i poslanik u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH, komentirajući saopćenje NES-a, SBIH i ZNG.

- U prilog tome govori i činjenica da je konačna verzija programa dostavljena svim partnerima 15.01.2023. godine, na koji tada tri partnerske stranke nisu u dogovorenom roku dostavile bilo kakve dopune i primjedbe.

Stoga, očekujemo da se usaglašeni tekst programskog dokumenta potpiše bez daljeg odlaganja, uz uvažavanje manjih opaski koje su uputile Naša stranka i PDA - kazao je Žuljević za portal "Avaza".

U nastavku procesa uspostave vlasti, očekuje prirodni red koraka - izbor rukovodstva FBiH, potpisivanje programa, te podršku mandataru.

- To u potpunosti odražava sve ono što je do sada i urađeno. Na kraju, pozivamo partnere da zajednički, efikasno privedemo posao uspostave programske vlasti do kraja i kroz institucije preuzmemo odgovornost za rješavanje problema naših sugrađana. 

Naša domovina je umorna od tehničkih mandata u kojima su se potrošile milijarde maraka javnog novca - ističe Aner Žuljević za portal "Avaza".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.