NAKON NESREĆE

Čović izrazio saučešće predsjednici Grčke

Sa velikom tugom i žaljenjem nas je zatekla vijest o stravičnoj željezničkoj nesreći, rekao je Čović

Čović: Neka dragi Bog podari vječni mir i spokoj nastradalima. Fena

A. O.

1.3.2023

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Dragan Čović izrazio je saučešće predsjednici Republike Grčke Katerini Sakelaropoulou (Sakellaropoulou), predsjedniku Parlamenta Grčke Konstantinu Tasoulasu (Constantineu Tassoulasu) i predsjedniku Vlade Grčke Kiriakosu Micotakisu (Kyriakosu Mitsotakisu) nakon stravične željezničke nesreće.

- Sa velikom tugom i žaljenjem nas je zatekla vijest o stravičnoj željezničkoj nesreći koja se dogodila u blizini grada Larise (Larrise) u kojoj su život tragično izgubile desetine osoba - napisao je Čović, izražavajući saučešće i porodicama, prijateljima nastradalih i cjelokupnom narodu prijateljske Grčke.

Neka dragi Bog podari vječni mir i spokoj nastradalima, a povrijeđenima brz oporavak. Vaše ekscelencije, molim Vas da izraze iskrenog saučešća prenesete porodicama tragično nastradalih - kazao je predsjedavajući Doma naroda PSBiH Dragan Čović.

Podsjetimo, u zastrašujućoj nesreći u Grčkoj život je izgubilo najmanje 38 osoba, a desetine su povrijeđeni nakon što su se, jureći punom brzinom, sudarili putnički i teretni voz blizu grada Larise. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.