ENVER SMAJKAN ZA "AVAZ"

Zastupnik UNSA o primjeni rješenja Senata o Sebiji Izetbegović: Gospođa nije dostavila nijedan novi dokaz

Očekujemo da će sud zaista donijeti i pravilnu i zakonitu odluku, rekao je

Smajkan: Sud je već odbio dva prijedloga za određivanje privremene mjere. Avaz

7.4.2023

U Općinskom sudu u Sarajevu danas je održana rasprava za mjeru osiguranja kojom bi se odgodila primjena rješenja Senata UNSA zbog kojeg Sebiji Izetbegović treba biti uručen otkaz na KCUS-u.

Advokat i punomoćnik Univerziteta u Sarajevu Enver Smajkan za portal "Avaza" je kazao da je ovo uobičajena procedura gdje stranka traži određivanje privremene mjere kad smatraju da su im neka prava ugrožena.

- Sud je već odbio dva prijedloga za određivanje privremene mjere, tako da očekujem i da će odbiti prijedlog za određivanje mjere osiguranja. Gospođa Sebija nije dostavila nijedan novi dokaz, a nije dostavila osnovni temeljni dokaz da je položila ispit na postiplomskom studiju. Prema tome, ne znam šta ona očekuje sama od ovog ishoda – rekao je Smajkan.

Na pitanje kako je protekla današnja rasprava, odgovorio je da je protekla proceduralno uredu.

- Korektno je vođen postupak, nemamo zamjerki na sudije. Očekujemo da će sud zaista donijeti i pravilnu i zakonitu odluku – rekao je on.

Na pitanje da li će joj biti uručen otkaz na KCUS-u, rekao je da se u to ne bi miješao, jer zastupa Univerzitet u Sarajevu i može govoriti samo o njenom radnom odnosu na UNSA, odnosno Medicinskom fakultetu u Sarajevu za koji će, kako kaže, sigurno biti donesena odluka. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.