NAKON PAUZE OD TRI GODINE

Prvomajski uranak u Brčkom u organizaciji SDP-a

Očekujemo od svih nivoa vlasti u BiH u Distriktu da bude sve više radnih mjesta za one koji ne rade, rekao je Atić

Danas u Brčkom. Fena

A. O.

1.5.2023

Predsjednik Socijaldemkratske partije (SDP) Brčko distrikta Esad Atić rekao je danas sa je nakon pauze od tri godine brčanski SDP organizovao tradicionalni Prvomajski uranak.

- Kao i ranijih godina tradicionalno smo krenuli s Prvomajskom buđenjem, odnosno vožnjom nekoliko auta u koloni po putevima Brčko distrikta. Glavno okupljanje svih članova bilo je u 7 sati na brčanskom izletištu Ficibajer, gdje smo nastavili druženje uz prigodan kulturno-umjetnički program i roštiljijadu - rekao je Atić.

Težak položaj radnika 

Prema njegovim riječima važno je istaći da se u godinama ekonomske krize izlaskom za prvi maj želi ukazati na težak položaj radnika, posebno onih koji su trenutno nezaposleni.

- Očekujemo od svih nivoa vlasti u BiH u Distriktu da bude sve više radnih mjesta za one koji ne rade, a bolji položaj onih koji su zaposleni - naveo je Atić.

Prekid uslijed koronavirusa

On je dodao da na ovaj način žele pružiti podršku svim osobama koje žive od svoga rada, kao i onima koji čekaju na zaposlenje, te ukazati na njihov nezavidan položaj.

Prvomajski uranak u organizaciji SDP Brčko tradicionalno se održavao od uspostavljanja Brčko distrikta pa sve do izbijanja pandemije koronavirusa, kada je prekinut.

Više od stotinu članova, simpatizera i građana okupili su se jutros na poznatom brčanskom izletištu Ficibajer na obali rijeke Save.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.