OLAKŠANJE PACIJENTIMA

Nova Uprava KCUS-a sutra otvara kapiju

Građanima time ujedno šaljemo poruku da su dobrodošli i da smo mi tu da budemo njima na usluzi, kazao je Pilav

Klinički centar Univerziteta u Sarajevu. Facebook

D. R.

30.11.2023

Nova Uprava Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS),  sutra će u 10.30 otvoriti kapije ove zdravstvene ustanove.

Kapije su bile zatvorene odlukom smijenjene direktorice Sebije Izetbegović.

Alen Pilav, v.d direktora KCUS-a danas je u razgovoru za "Avaz" pojasnio zašto je to važno.

- Nije li sramotno da mi u jednoj demokratskoj državi u 21. stoljeću razgovaramo o „otvaranju“ bolnice za pacijente i posjetioce? Zatvorene kapije su otežavale ulazak pacijentima i posjetiocima, kao i izlazak uposlenicima. Ne vidim opravdan razlog ni za jedno ni za drugo. Osim primopredaje koja je u toku, prvi dan sam tražio informacije o razlozima za zavarivanje projektiranih ulaza za pješake kako bih što prije pokrenuo proceduru njihovog otvaranja. Ljudi koji dolaze u KCUS sigurno ne dolaze radi zabave, već zato što imaju zdravstvene probleme ili dolaze u posjetu svojim najmilijima. Naša obaveza je ne samo da im pružimo najbolje dostupno liječenje već i da im olakšamo dolazak do ljekara. Nehumano je i apsolutno nepotrebno ljude koji imaju zdravstvenih problema i često otežano kretanje tjerati da pješke obilaze ogroman kompleks KCUS-a da bi došli tamo gdje trebaju - smatra dr. Pilav.

Zato će otvaranje kapija, kako kaže, biti jedan od njegovih prvih poteza, „jer želim pacijentima koji sa strepnjom dolaze u bolnicu olakšati koliko god mogu”.

- Građanima time ujedno šaljemo poruku da su dobrodošli i da smo mi tu da budemo njima na usluzi. Ovo je njihov klinički centar, koji oni finansiraju kroz uplatu doprinosa - kaže dr. Pilav.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.