"AVAZ" OTKRIVA

Ovo je identitet uhapšenog kamatara: Novac iznuđivao bacanjem bombe na kuću u Mostaru

Sumnjiči se da je kao dio grupe, određeno vremensko razdoblje, vršio pritisak na oštećenu osobu iz Mostara kako bi iznudio novac

FUP objavio detalje. FUP

M. Aš.

6.12.2023

Policijski službenici Federalne uprave policije jučer su pod nadzorom Kantonalnog tužiteljstva Hercegovačko-neretvanskog kantona, proveli operativnu akciju kodnog naziva „Jaguar“, a vezano za dokumentiranje osoba koje se sumnjiče za izvršenje krivičnih djela „Izazivanje opće opasnosti“, "Teška tjelesna ozljeda“  „Iznuda“ m a sve u vezi sa krivičnim djelom „Udruživanje radi činjenja krivičnih djela“. 

Kako je objavio FUP,  uhapšen je  DŽ.O. (1992.) iz Hadžića, te je izvršen pretres pokretne i nepokretne imenovane koju navedena osoba koristi. 

Tom prilikom je pronađen mobitel, sim-kartice i odjeća u kojoj su izvršena krivična djela, te drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu s izvršenjem navedenih krivičnih djela. 

- Osoba lišena slobode se sumnjiči da je kao dio grupe, određeno vremensko razdoblje vršila pritisak na oštećenu osobu iz Mostara kako bi iznudilo novac. U vršenju navedenog pritiska, na kuću oštećene osobe bačena je eksplozivna naprava koja nije eksplodirala, te su mu nanijete teže tjelesne povrede - naveo je FUP.

"Avaz" otkriva da je uhapšen Dženan Oputa dobro poznato lice sarajevskoj policiji. On je hapšen i u junu 2021.godine zbog sumnje da je pokušao ubistvo Samira Linge.

Kasnije ga je sud pustio na slobodu. 

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.