ALFA TV

ALFA INFO za 27. februar

Ne propustite aktuelne teme koje su obilježile dan

ALFA INFO. Alfa TV

Alfa TV

27.2.2024

ALFA INFO i ove večeri donosi aktuelne teme iz BiH, ali i svijeta.

Policijski službenici Federalne uprave policije jučer su u akciji kodnog naziva „Izvor 2“, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo na području Kantona Sarajevo uhapsili dvije osobe. Uhapšeni Edin Arnautović i Sabahudin Mišić. Dvojac je uhapšen zbog neovlaštene proizvodnje i stavljanje u promet opojnih droga.

Ambasada Japana donirala je danas specijalističku opremu Graničnoj policiji Bosne i Hercegovine i Ministarstvu unutrašnjih poslova RS. Opremu su uručili ambasador Japana u našoj zemlji Masami Kinefuči i ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Nenad Nešić. Japansku donaciju čine 22 nadzorne kamere, koje su montirane na vozila marke Toyota, a koja su također dio prošlogodišnje donacije Vlade Japana. Nova oprema trebalo bi da pomogne i olakša rad policijskih službenika na terenu, rečeno je ovom prilikom.

Vlada Federacije BiH je na prijedlog Ministarstva energije, rudarstva i industrije donijela odluku izdvajanju više od 14,2 miliona konvertibilnih maraka za uplatu zaostalih neuplaćenih obaveza za penzijsko i invalidsko osiguranje za uvezivanje radnog staža radnicima u rudnicima mrkog uglja u Koncernu JP Elektroprivreda BiH.

Skupština Kantona Sarajevo usvojila Nacrt urbanističkog plana KS.

Saznajte kakvo nas vrijeme očekuje sutra u BiH.

Ako ste propustili večerašnji ALFA INFO, pogledajte video ispod. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.