PRIMALI MITO

Uhapšena tri policajca: Bit će suspendovani

Oni su predati nadležnom tužilaštvu

Sprovođenje policajaca u Tužilaštvo. RTRS

S. S.

12.3.2024

Tri policajca iz Dervente, uhapšena zbog sumnje da su primili mito i zloupotrijebili službeni položaj, bit će suspendovana i protiv njih će biti podnesen zahtjev za provođenje unutrašnjeg postupka, saopćeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova RS.

Policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova RS predali su jutros Republičkom javnom tužilaštvu lica inicijala I.Z, J.Z. i N.Š, koji su jučer lišeni slobode zbog osnova sumnje da su izvršila više krivičnih djela primanje mita i krivično djelo zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja.

Protiv ovih lica je podnesen izvještaj o izvršenim krivičnim djelima, također protiv lica inicijala M.M., V.Đ., D.Ž., M.A., S.M., S.S., P.S., G.T. i M.A. iz Dervente i lica inicijala D.B. iz Bosanskog Broda, podnesen je Izvještaj o izvršenom krivičnom djelu davanje mita.

Prilikom realizacije navedenih aktivnosti izvršeni su pretresi na više lokacija na području Dervente i Bosanskog Broda prilikom čega su pronađeni predmeti koji mogu poslužiti u daljoj istrazi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.