USVAJAJU ZAKLJUČKE

U toku sjednica Vlade RS u Srebrenici: Prisustvuju Dodik i državni ministri iz ovog entiteta

Danas u 16 sati po našem vremenu Generalna skupština UN-a glasa o rezoluciji o genocidu u Srebrenici

Sjednica Vlade RS. RTRS

S. S.

23.5.2024

U Srebrenici je u toku sjednica Vlade RS. Njoj prisustvuju i predsjednik RS Milorad Dodik, ministri u Vijeću ministara BiH iz ovog entiteta, ali i načelnici i gradonačelnici lokalnih zajednica s područja Birča i Podrinja.

Podsjećamo, danas u 16 sati po našem vremenu Generalna skupština UN-a glasa o rezoluciji o genocidu u Srebrenici.

Na predloženom dnevnom redu Vlade RS naći će se informacija o realizaciji Memoranduma o saradnji u oblasti poljoprivrede između Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS i Ministarstva industrije Bjelorusije.

Ministri će raspravljati i o prijedlogu odluke o odobrenju isplate milion KM s računa posebnih namjena radi realizacije dijela ugovora o finansiranju BiH i RS s Evropskom investicionom bankom po projektu mjere zaštite od poplava u RS.

Na sjednici će biti riječi i o informaciji o dosadašnjoj realizaciji projekta osnivanja specijalne bolnice "Guber" Srebrenica, najavljeno je iz Biroa Vlade Republike Srpske za odnose sa javnošću.

Pred ministrima bi trebalo da se nađe i prijedlog mišljenje na Nacrt zakona o posebnom registru i javnosti rada agenata stranog utjecaja u RS.

Predviđeno je i više davanja saglasnosti na planove utrošaka i relokacije sredstava mnistarstava, institucija i ustanova.

Dodik je rekao da je namjera održavanja sjednice u Srebrenici da se pokaže da je "Srebrenica u RS".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.