UOČI KURBAN-BAJRAMA

Turska vojna misija nastavila podjelu bajramskih paketa u BiH

Pripadnici Turske vojne misije će i u narednim danima nastaviti ovu aktivnost i u još nekoliko gradova BiH

Podjela paketa - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+10
FENA

13.6.2024

Pripadnici Turske vojne misije, koja u Bosni i Hercegovini djeluje u sastavu Mirovnih snaga Evropske unije (EUFOR), danas su u Sarajevu nastavili podjelu paketa uoči predstojećeg Kurban-bajrama, jednog od najvećih muslimanskih blagdana, javlja Anadolija.

Turski vojnici, u saradnji s Crvenim polumjesecom Turske, podijelili su danas 20 paketa s osnovnim prehrambenim artiklima porodicama do s kojima su uspostavili kontakt preko Udruženja Prva brigada policije Stari Grad. Pakete su dobile porodice poginulih pripadnika policije u Kantonu Sarajevo.

Jasmina Đozo, čiji je muž poginuo 1993. godine na Igmanu, zahvalila je predstavnicima Turske vojne misije što su se na ovaj način sjetili porodica poginulih policajaca.

Alija Jašarević, predsjednik Udruženja Prva brigada policije Stari Grad, također je zahvalio Turskoj vojnoj misiji u Bosni i Hercegovini što je odabrala njihovo udruženje da uruči bajramske pakete.

- Što se tiče turskog kontingenta, s njima sam sarađivao čak i 1996. u misiji dobre volje, i ovdje sam kroz svoj posao i kroz ovo udruženje imao više puta saradnju s misijom Turskog bataljona u Bosni i Hercegovini. Mislim da oni rade dobar posao, ne zaboravljaju nas, pomažu u granicama koliko mogu i na tome sam zahvalan, u ime udruženja i u svoje lično ime. Mislim da oni pomažu tamo gdje otprilike oni procijene i osjećaju da je najpotrebnije i hvala im na tome - zaključio je Jašarević.

Jašarević je podsjetio kako je ova jedinica brojala oko 1.300 pripadnika, među kojima su 44 policajca poginuli tokom agresije na BiH 1992-1995.

Pripadnici Turske vojne misije će i u narednim danima nastaviti ovu aktivnost i u još nekoliko gradova BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.