ŠTA SE SVE DESILO

Suljagić: Lažnom prijavom MUP RS pokušava zataškati krivično djelo

Odlukom Direkcije za koordinaciju policijskih tijela, nažalost, imam policijsku zaštitu jer je procjena da je moja sigurnost ugrožena

Direktor Memorijalnog centra Srebrenica Emir Suljagić. Armin Durgut/PIXSELL

N. Aj.

prije 4 dana

Direktor Memorijalnog centra Srebrenica Emir Suljagić na mreži X je naveo da je jedan policijski službenik Policijske uprave Zvornik 31. maja ove godine "telefonom, neovlašteno i kršeći zakon, u dosluhu ili dogovoru sa meni nepoznatim osobama, kontaktirao službenika MCS i postavljao mu pitanja koja se tiču moje sigurnosti".

- I o tome da li je i kada davao izjave o posljednjim prijetnjama koje su mi upućene i kojima je svjedočio on i još dvoje članova Upravnog odbora. Odlukom Direkcije za koordinaciju policijskih tijela, nažalost, imam policijsku zaštitu jer je procjena nadležnih agencija za provođenje zakona da je moja sigurnost ugrožena zbog posla koji obavljam kao direktor Memorijalnog centra Srebrenica.


Objava Emira Suljagića. Mreža X

Pošto sam nezakonito postupanje službenika Cibralića shvatio kao čin ugrožavanja sigurnosti, odmah sam o tome obavijestio DKPT koja je sačinila službenu zabilješku i proslijedila je na dalje postupanje OSA-i, SIPA-i MUP-u RS. Očigledno je da lažnom prijavom MUP RS pokušava zataškati krivično djelo ugrožavanja sigurnosti štićenog lica od strane njihovog službenika - naveo je Suljagić.

Na kraju je poručio da će o tome više iduće sedmice govoriti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.