Prodavao lažne proizvode "Kosmodiska"

Protiv 28-godišnjeg S.K. podnesen izvještaj

Srna
11.08.2014 15:16

 

Protiv dvadesetosmogodišnjeg S.K. iz Banjaluke podnesen je izvještaj nadležnom tužilaštvu zbog sumnje da je prevario mnogobrojne građane BiH nudeći im lažne proizvode "Kosmodiska", rečeno je u policiji Republike Srpske.

 

S.K. je osumnjičen da je, posredstvom dostavljača i radnika u kol-centru, od avgusta prošle do marta ove godine prevario mnoge građane BiH nudeći im lažne proizvode "Kosmodiska", a da bi sakrio tragove često je mijenjao sjedište preduzeća.

Potencijalne kupce tražio je u telefonskim imenicima, pozivajući ih i nudeći proizvode "Kosmodiska" koji ne odgovaraju kvalitetu i porijeklu.

Kupcima je rečeno da je u toku nagradna igra i da je potrebno da samo plate troškove dostave u iznosu od 34 KM, a cijena proizvoda je bila znatno niža u odnosu na cijenu koju su kupci plaćali za dostavu.

U namjeri obmanjivanja kupaca, osumnjičeni je neovlašteno iskoristio tuđi model i žig i puštao u promet predmete izrađene na njihovoj osnovi na koji način je oštetio nosioca prava zaštićenog žiga i velikog broja građana.

Banjalučka policija na teret mu je stavila krivično djelo obmanjivanje kupaca i neovlaštena upotreba tuđe firme.

Centar javne bezbjednosti Banjaluka poziva lica koja su bila oštećena ovom prevarom da podnesu prijavu najbližoj policijskoj stanici ili pozivom na telefonski broj 122 da bi se utvrdio tačan broj oštećenih lica.

Srna nezvanično saznaje da je riječ o Siniši Kusiću.

NA VRH