CRNA HRONIKA

Pucnjava u Neumu: Pijan i s nožem u ruci prijetio da će baciti bombu

Policijska stanica Neum

M. Sm.

2.10.2017

Policajci u Neumu sinoć su uhapsili E.Dž. (36) zbog sumnje da je iz vatrenog oružja ranio B.B. (44) i to u predjelu obje potkoljenice.

B.B. je, prema prijavi koju je policiji uputila F.Dž. (67), došao pijan pred njihovu kuću u ulici Dalmatinska te je, držeći u ruci nož, prijetio da će im baciti bombu.

- Na lice mjesta su odmah izašli pripadnici policije i lice B.B. doveli u policijsku stanicu gdje je primijećeno da ima prostrijelne rane na potkoljenicama obje noge. Isti je prebačen u Dom zdravlja Neum odakle je upućen u SKB Mostar. U 23.45 sati zbog osnova sumnje da je upotrebom vatrenog oružja nanio navedene povrede licu B.B., pripadnici policije uhapsili su osobu E.DŽ. - navedeno je u biltenu MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Dežurna kantonalna tužiteljica kratko je kazala da će više informacija biti poznato nakon uviđaja koji je u toku.

B.B. je hospitaliziran na Odjelu za traumatologiju SKB Mostar i konstatirane su mu lakše tjelesne ozljede, potvrđeno nam je u ovoj bolnici.

Neumski policajci su, inače, više puta u posljednje vrijeme intervenirali zbog B.B. i njegove bivše nevjenčane supruge E.Dž., posljednji put koncem avgusta, kada je on, nakon nakon verbalnog sukoba na njen balkon bacio "topovski udar".

Kako neslužbeno saznajemo, E.DŽ., koji je sinoć uhapšen,  brat je E.Dž.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.