BIHAĆ Pljačka benzinske pumpe u Ripču

Ukraden sef težak 200 kilograma

Az. Sa.
08.05.2018 21:07

( A. Sadiković)

Foto: Opljačkana pumpa „Energopetrola“

U bihaćkom naselju Ripač u noći sa nedjelje na ponedjeljak opljačkana je benzinska pumpa „Energopetrol“. Tri maskirane osobe dovezle su se u prethodno ukradenom automobilu. Pljačkaši su pajserima i sjekirama obili stražnji ulaz, onesposobili alarm i iznijeli sef u kojem je bio dnevni pazar.

  • Šehić: Sve je trajalo nekoliko minuta
    Šehić: Sve je trajalo nekoliko minuta

- Pregledom snimaka sa sigurnosnih kamera vidljivo je da je riječ o dobro isplaniranoj i pripremljenoj pljački. Trojica pljačkaša spretno su obili ulaz i onesposobili alarm te iznijeli sef u automobil kojim su se dovezli na pumpu. Ne mogu vam reći o kojem se tačno novčanom iznosu radi, ali u ukradenom sefu bio je novac od dnevnog pazara - rekao je za „Avaz“ Asim Šehić, rukovodilac opljačkane pumpe.

Istragom je utvrđeno da su se pljačkaši potom udaljili u pravcu Bosanskog Petrovca. Na nekoliko kilometara udaljenosti od benzinske pumpe, na skretanju za gradsku deponiju, pronađen je obijeni sef u kojem je ostalo svega 1.600 KM, do kojih kriminalci nisu uspjeli doći

  • Ostale polomljene žice
    Ostale polomljene žice

Pretpostavlja se da je na ovom mjestu pljačkaše sačekao četvrti saučesnik, koji im je vjerovatno pomogao prilikom nasilnog otvaranja sefa. Počinioci su se nakon svega uputili u nepoznatom pravcu i još nisu otkriveni. Pripadnici Policijske uprave u Bihaću nastavljaju istragu na razotkrivanju ovog krivičnog djela. Ovo je već treća pljačka pumpe u posljednjih nekoliko mjeseci.

NA VRH