ZVORNIK

Uhapšene tri osobe iz Kalesije

Zaplijenjeno oružje

Avaz.ba

26.7.2018

Službenici Policijske uprave Zvornik pronašli su i uhapsili M. S. (1994.), M. M. (1993.) i S. S. (1988.), svi iz Kalesije, zbog postojanja osnova sumnje da su u prethodnom periodu na području Zvornika izvršili više krivičnih djela teška krađa, a pronađena je i veća količina oružja.  

Kako smo nezvanično saznali, radi se o osobama koje su duže vremena boravile na ovom području koje je slabo naseljeno i gdje su obili sedam ili osam vikendica te otuđili veliki broj stvari.

Također, nezvanično, smatra se da je ova trojka, za koju se za sada ne zna da li je i ranije činila slična ili druga krivična djela, koristila jedan pomoćni objekt za stvari i oružje, koji je pronađen nakon kriminalističke obrade. Oni su zatečeni tokom posljednje pljačke, a u blizini je i pronađen njihov pokvareni automobil. 

Prema policijskim izvorima, njima je u srijedu oko 20.30 sati prijavljeno da je nepoznato lice ili više njih izvršilo provalu u vikendicu u mjestu Mijatovići, grad Zvornik, vlasništvo prijavitelja.

- Po prijavi su postupili službenici Policijske uprave Zvornik, koji su zatekli na licu mjesta M. S. (1994.), kojeg su uhapsili, dok su se dva lica tom prilikom udaljila s lica mjesta, ali su brzom intervencijom policijskih službenika pronađena i lišena slobode.

Daljnjim radom na rasvjetljavanju i dokumentiranju počinjenih krivičnih djela službenici PU Zvornik su, u saradnji s policijskim službenicima Uprave za borbu protiv terorizma i ekstremizma Ministarstva unutrašnjih poslova RS, kod osumnjičenih pronašli veću količinu oružja, municije i minskoeksplozivnih sredstava – saopćio je Miljan Bobar, portparol PU Zvornik.

U vezi s navedenim aktivnostima upoznat je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Bijeljina, a nakon kompletiranja i dokumentiranja predmeta, slijedi podnošenje izvještaja za počinjena krivična djela teška krađa i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.