DONJI PETROVIĆI Preminuo u Domu zdravlja

Poginuo pod šatorom od strujnog udara

Protiv B. Š. iz Krupe na Uni, vlasnika šatora, bit će podnesen izvještaj nadležnom tužilaštvu zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela izazivanje opće opasnosti i krađa električne energije ili prirodnog plina

Piše: Fena

Donji Petrovići: Nesreća na proslavi krsne slave mjesta

Foto: Agencije


Jedna osoba je smrtno stradala usljed strujnog udara u mjestu Donji Petrovići, u općini Bosanski Novi, potvrđeno je iz policije. 

- Utvrđeno je da je osoba inicijala P. B. iz Bosanskog Novog, usljed demontaže šatora, zadobila povrede od strujnog udara, nakon čega je preminula u Domu zdravlja u Bosanskom Novom – navodi se u saopćenju Policijske uprave Prijedor.

Tužilac je naredio obdukciju koja će biti obavljena u Zavodu za sudsku medicinu Republike Srpske u Banjoj Luci.

Lokalni portali javljaju da se nesreća dogodila tokom zbora, odnosno proslave krsne slave ovog mjesta. Do nesreće je došlo kada se P. B., navodno, uhvatio za željeznu cijev šatora koja je bila pod strujnim naponom. 

Protiv B. Š. iz Krupe na Uni, vlasnika navedenih šatora, bit će podnesen izvještaj nadležnom tužilaštvu zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela izazivanje opće opasnosti i krađa električne energije ili prirodnog plina.

NA VRH

Komentari