HRVATSKA

Šokantne poruke na mobitelu: Kristina, šta si mi stavila u "Janu", ne osjećam se dobro

Brinem se, javi se, glasila je poruka uhapšene Kristine Ferko sutradan ujutro, ali tada je D. M. već bio hospitaliziran i ljekari su mu se borili za život

Kristina Ferko: Teške optužbe. Jutarnje vijesti

Avaz.ba / Jutarnji list

10.2.2020

Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv Kristine Ferko (27) zbog sumnje da je 22. januara u Ozlju, u namjeri da usmrti 40-godišnjeg muškarca, u vodu mu sipala antifriz. 

Prethodno je na benzinskoj pumpi kupila tekućinu koja sadrži etilen-glikol (otrovna supstanca) te mu krišom, bez njegovog znanja, tu tekućinu stavila u piće koje je on popio. Nakon toga, 40-godišnjaku je tokom večeri pozlilo te je prevezen u bolnicu, gdje je hospitaliziran zbog upale moždane ovojnice i zatajenja bubrega te se nalazi u teškom i po život opasnom zdravstvenom stanju.

Kako pišu hrvatski mediji, Ferko je sa 40-godišnjim D. M. ranije bila u vezi, ali s prilično nesuglasica, zbog čega ga je u nekoliko navrata prijavljivala policiji. Bilo je to još prije četiri godine, nakon toga su se pomirili i krenuli se ponovo viđati. Nije poznato šta je iniciralo ovakav njen potez.

Kristina Ferko. Jutarnje vijesti

Prošle sedmice, deseti dan nakon trovanja, član porodice D. M. uspio je probiti šifru i ušao je u njegov mobitel. Tada su pročitali poruke koje je ključne večeri razmijenio s Kristinom.

- Kristina, što si mi stavila u „Janu“, ne osjećam se dobro - glasio je SMS poruka D. M.

- Ne bu ti ništa, samo bu ti se mišići opustili - odgovorila je Kristina te večeri.

- Brinem se, javi se - glasila je njena poruka sutradan ujutro, ali tada je D. M. već bio hospitaliziran i ljekari su mu se borili za život.

Porodica je ljekaru kazala do kakvih je saznanja došla, a on im je odgovorio: ''Ovo je sada slučaj za policiju.''

Porodica je mobitel predala policiji, a istražitelji su krenuli istraživati sve detalje tragedije.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.