POTJERA U HERCEGOVINI

Bježao policiji od Mostara do Prozora

Krećući se velikom brzinom, vozač se nije zaustavio na znak patrole policije ni u Jablanici da bi nakon toga bio zaustavljen od strane patrole policije u Prozoru

Mostar: Uočen u vrijeme zabrane kretanja. Arhiv

Piše: M. Sm.

16.11.2020

M. Z. (23) iz Rumboka na području Prozor/Rame sinoć je policiji bježao sve od Mostara do mjesta u kojem živi, gdje je, napokon i zaustavljen. 

Kako je rečeno iz MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona, njega su najprije, uz upotrebu svjetlosnih signala, pokušali zaustaviti mostarski policajci, dok se kretao u automobilu Golf 4 duž Avenije i to u vrijeme zabrane kretanja, u 23:30 sati.

Nakon što se na to oglušio, nastavio je svoje kretanje u pravcu sjevera te je ne zaustavljajući se ni na crveno svjetlo na semaforu velikom brzinom prešao novi most Avenija-Sutina, izašavši na magistralnu cestu M-17, praveći cijeli niz prekršaja.


- Krećući se velikom brzinom, vozač se nije zaustavio na znak patrole policije ni u Jablanici da bi nakon toga bio zaustavljen od strane patrole policije u Prozoru. Nakon izvršenih provjera, protiv navedenog vozača bit će podnešene prijave za navedene prekršaje - kazali su iz MUP-a HNK.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.