SOLIN

Pucnjava i u susjedstvu: Ranjena osoba u kafiću, u teškom je stanju

Muškarac kojeg policija dovodi u vezu s događajem je uhapšen

Pucnjava u Solinu. Ivo Cagalj/PIXSELL

S. S. / Index.hr

31.10.2023

U Solinu u kafiću je oko 19:30 došlo do pucnjave, piše Index.hr.

Pucnjevima iz vatrenog oružja povrijeđen je 38-godišnjak. Prevezen je u splitsku bolnicu na pružanje pomoći i u teškom je stanju.

Muškarac kojeg policija dovodi u vezu s događajem je uhapšen. Prema neslužbenim informacijama, napadač je M.J. (38), a propucani je njegov vršnjak A.Ž.

Životno ugrožen

Na mjestu događaja obavit će se očevid, poručila je splitska policija. Ranjeni muškarac je 1985. godište te ima prostrjelne rane obje noge. Još je životno ugrožen i nalazi se na obradi u splitskoj bolnici, objavila je Nova TV.

Kako javlja Dalmatinski portal, počinitelj je nakon što je pucao u muškarca nazvao policiju i pričekao ih na mjestu događaja.

Do pucnjave je došlo nasuprot ulaza u šoping-centar Salona Mall, na samom ulazu u kafić Leonardo. Kafić, vozila ispred njega i svjedoci događaja su pod nadzorom policije.

Nad M.J. je u toku kriminalističko istraživanje. O razlogu napada vatrenim oružjem se nagađa, a spominje se i dug od 5000 eura te šverc automobila. Pojedini ipak smatraju kako je uzrok sukoba dosje povrijeđenog 38-godišnjaka, ali činjenica je kako nedjela upisana u njega datiraju otprije 15 godina, piše Slobodna Dalmacija.

Ranije bježao od policije

Tada je uhapšen s 300 grama heroina i 1.5 kilograma marihuane kada je kraće vrijeme bio u bijegu, ali je ubrzo uhapšen i pritvoren. Prijavljivan je i zbog imovinskih krivičnih djela.

U tom razdoblju povezivali su ga i s poznatim licima iz solinskog krim miljea. U međuvremenu se A.Ž. primirio i nije bio operativno zanimljiv policiji.

- Sve je oblijepljeno policijskim trakama te se ne može pristupiti kafiću. Ispred kafića nalazi se lokva krvi koja ukazuje na teško ranjavanje - rekao je jedan svjedoka za Dalmaciju Danas i dodao da u kafiću dosad nije bilo incidenata zbog kojih bi morala intervenirati policija.

Kako navodi njihov reporter, na mjestu događaja nalaze se krvave tenisice. Još jedan od prolaznika koji se zatekao na licu mjesta, a živi u susjednoj zgradi, rekao je da se radi o inače mirnom radničkom kafiću koji se danas relativno rano zatvorio.

Isti je portal objavio je snimku s ulice u kojoj se dogodila pucnjava koja pokazuje puno policijskih vozila na licu mjesta. 

Na terenu je i dalje i interventna policija.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.