IZVRŠEN PRETRES

FUP uhapsio dilera (56) iz Konjica: U automobilu mu pronašli amfetamin

Na području HNK duže vrijeme se bavio preprodajom droge

Oduzeta droga. FUP

B. C.

13.5.2024

Policijski službenici Federalne uprave policije su s ciljem sprečavanja neovlaštenog prometa opojne droge pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog Kantona, Područnog tužilaštva Konjic, poduzimali mjere i radnje iz svoje nadležnosti na području Konjica, a vezano za dokumentovanje krivičnog djela „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ iz člana 238. Krivičnog Zakona Federacije Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz FUP-a.

Pronađena određena količina droge

 U sklopu navedenih aktivnosti, a na osnovu Naredbe Općinskog suda u Konjicu izvršen je pretres osobe, putničkog motornog vozila i kuće na području Konjica, te je tom prilikom lišena slobode osoba inicijala M.C. (56) iz Konjica, zbog postojanja osnova sumnje u izvršenje navedenog krivičng djela, a kojom prilikom je pronađena određena količina opojne droge amfetamin, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem predmetnog krivičnog djela.

Navedeno lice se sumnjiči da je na području Hercegovačko-Neretvanskog Kantona, na područja Konjica tokom 2023. godine, neovlašteno nabavljalo i posjedovalo opojnu drogu amfetamin, koju je u stanu koji koristi i gdje boravi pripremalo i pakovaloo radi daljnjeg stavljanja u promet trećim licima. Prilikom pretresanja pronađeni su i drugi predmeti koji potiču ili se dovode u vezu sa navedenim krivičnim djelom.

Bio na kriminalističkoj obradi

Osumnjičeno lice je kriminalistički obrađeno, te će o njegovom daljnjem statusu odlučivati nadležno Kantonalno tužilaštvo Hercegovačko-neretvanskog Kantona, Područno Tužilaštvo Konjic.

Osumnjičeno lice je kriminalistički obrađeno, te će o njegovom daljnjem statusu odlučivati nadležno Kantonalno tužilaštvo Hercegovačko-neretvanskog Kantona, Područno Tužilaštvo Konjic.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.