USPJEŠNA AKCIJA

U Travniku zaplijenjena veća količina kanabisa i 212 tablete ekstazija

U Kiseljaku zaustavljeni Sarajlije kod kojih je nađen spid

Oduzeta droga. MUP SBK

B. C.

30.5.2024

Poduzimajući pojačane planske mjere i radnje koje su usmjerene na suzbijanje i sprečavanje zoupotrebe opojnih droga, policijski službenici tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU i PS Travnik jučer su oko 13:15 sati realizovali su još jedu uspješnu akciju.

Pretres stambenog objekta

Akcija je izvedena u ulici Aleja Konzula, općina Travnik, gdje je izvršena kontrola i pregled osobe A. H. (51) iz Travnika. Tom prilikom isti je dobrovoljno predao određenu količinu zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga kanabis.

U nastavku aktivnosti, A. H. je iz stambenih prostorija koje koristi, dobrovoljno predao jednu pvc kesu u kojoj se nalazila veće količina zeljaste materije koja za koju se sumnja da je opojna droga kanabis, kao i 212 tableta za koje se sumnja da su opojna droga ekstazi.

Zaustavljen Audi u Kiseljaku

Istog dana, oko 17 sati u mjestu Kaonik, općina Busovača policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a i tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Kiseljak izvršili su kontrolu i pregled putničkog motornog vozila marke Audi, kojim je upravljao A.B. (35), dok se na mjestu suvozača nalazio A.B. rođen (25), obojica iz Sarajeva.

Tom prilikom kod suvozača je pronađena određena količina bijele praškaste materije za koju se sumnja da je opojna droga spid.

U saradnji sa nadležnim kantonalnim tužilaštvom protiv osumnjičenih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.