GLOBUS

Strašno: Sedam godina držala sestru u ormaru od tri kvadrata

(D. K.)

27.9.2017

Kendi Loson (Candy Lawson, 46) iz Mičigena svoju rođenu sestu Dajanu Čerčil (Dianna Churchill, 44), inače osobu s invaliditetom i posebnim potrebama, sedam godina držala je zatvorenu u ormaru i sad se suočava s kaznom zatvora.

Loson je osuđena za zlostavljanje i nezakonito zatvaranje svoje sestre i krajem oktobra se očekuje izricanje kazne, koja može da bude od 13 do 15 godina zatvora.

Kendi će također biti osuđena i zbog pronevjere novca, jer je ukrala pare od socijalnog osiguranja koje su bile namijenjene njenoj sestri.

Dajana je sedam godina živjela u ormaru veličine 3,75 metara kvadratnih. Od sestre monstruma je dobijala svaki dan malo hrane i vode, kao i kofu u koju bi obavljala veliku i malu nuždu.

Kendi i Dajana su, inače, imale i brata, Džastina (Justin), koji je preminuo 2009. godine, a također je bio osoba s posebnim potrebama kao i Dajana.

On je imao slične životne uslove kao i njegova sestra. Tada, Kendi, koja je dobila starateljstvo nad njima poslije smrti majke, nije bila optužena za Džastinovu smrt.

Kendi je na sudu rekla kako nije sestru držala u ormaru, već da je u pitanju bila samo manja prostorija, a da je noću morala da je zaključava jer bi ona bježala i lutala i negirala je ograničavanje hrane i pića, iako je Dajana u vrijeme kad su je pronašli, 2015. godine, imala čak manje od 40 kilograma, a isti slučaj je bio i s njihovim bratom Džastinom. 

Dajanu je policija pronašla 2015. nakon što je slučaj prijavio nadležnima majstor koji je bio u kući zbog rutinske popravke.

Kako piše "Daily Mail", Dajana se sad nalazi u posebnoj ustanovi i o njoj brine država.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.