OHRABRUJUĆE INFORMACIJE

Bajden: Klinton se dobro osjeća

Uskoro izlazi. Ne znam hoće li to biti sutra ili prekosutra, rekao je Džo Bajden

Bivši američki predsjednik Bil Klinton. Agencije

A. Ka.

16.10.2021

Bivši američki predsjednik Bil Klinton (Bill Clinton) "dobro se osjeća", izjavio je predsjednik SAD Džo Bajden (Joe Biden) nakon što je njegov kolega demokrata primljen s infekcijom ranije ove sedmice.

Klinton (75) koji je napustio ured 2001. godine, u utorak navečer je zbog infekcije primljen u medicinski centar Irvine na Sveučilištu Kalifornija.

Klinton je primljen u bolnicu nakon što je osjećao umor i primio antibiotike, rekli su njegovi ljekari. CNN je objavio da njegovi ljekari vjeruju da je Klinton imao urinarnu infekciju koja se proširila na krvotok.

Za sada nije poznato kada će Klinton biti pušten iz bolnice. Bajden, koji je u petak razgovarao s Klintonom, rekao je da će bivši predsjednik vjerojatno uskoro otići kući, iako nije jasno hoće li biti pušten u subotu ili kasnije.

- Uskoro izlazi. Ne znam hoće li to biti sutra ili prekosutra - rekao je Bajden novinarima u Connecticutu.

- Dobro mu ide. Zaista! – dodao je Bajden.

Klintonov portparol je na Twitteru objavio da će bivši američki predsjednik ostati u bolnici preko noći, dodajući da se zdravstveni indikatori “kreću u dobrom smjeru”

Klinton je u prošlosti imao srčanih problema. Ugrađena mu je četverostruka premosnica 2004., a 2010. je bio na zahvatu radi proširenja začepljene koronarne arterije.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.