NEKOLIKO VAŽNIH PITANJA

Ministri NATO-a se sastaju danas u Briselu

NATO alijansa razmatra svoj odgovor na 130.000 ruskih vojnika koji se skupljaju na ukrajinskim granicama

Jens Stoltenberg, generalni sekretar NATO-a. Agencije

E. Ć. / Fena

16.2.2022

Britanski ministar odbrane Ben Vols (Wallace) pridružit će se generalnom sekretaru NATO-a Jensu Stoltenbergu i američkom ministru odbrane Lojdu Ostinu (Lloyd Austin) danas na sastanku u Briselu usred rastućih tenzija između Rusije i Ukrajine.

NATO alijansa razmatra svoj odgovor na 130.000 ruskih vojnika koji se skupljaju na ukrajinskim granicama. Rusija je poručila da je juče povukla neke trupe, ali NATO je rekao da nije vidio deeskalaciju na terenu, prenosi "Sky News".


Boris Džonson (Johnson) je rekao da najnoviji obavještajni podaci "nisu ohrabrujući", dok je američki predsjednik Džo Bajden (Joe Biden) jučer u televizijskim izjavama rekao da je invazija još uvijek moguća.

Generalni sekretar NATO saveza Jens Stoltenberg održao je tzv. predministarsku konferenciju za medije. 

- Postoje znakovi iz Moskve koji nam daju nadu da će se diplomatske aktivnosti nastaviti. Međutim, jasno smo poručili da će svaka daljnja ruska agresija na Ukrajinu imati visoku cijenu. Sistemski smo razotkrivali ruske akcije, planove i dezinformacije. Otkrili smo svijetu šta Rusija radi i otežali im aktivnosti - poručio je Stoltenberg.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.