UPRKOS DOGOVORU JUČER

Gradonačelnik Hersona: Ruske snage ne dozvoljavaju humanitarnu pomoć u gradu

Mobilne komunikacije su bile isključene. Lokalni TV centar je preuzet. Dajem vam riječ: radim šta mogu, napisao je Kolikhajev

Kolikhajev: Oglasio se na Facebooku. Facebook

E. Ć.

4.3.2022

Gradonačelnik Hersona Igor Kolikhajev (Ihor Kolykhaiev) objavio je kako ruske vojne trupe ne dopuštaju ulazak kamiona sa humanitarnom pomoći u grad.

Kolikhajev se oglasio na Facebooku, te naveo da uprkos jučerašnjem dogovoru na drugoj rundi pregovora, ruske trupe ne dozvoljavaju humanitarnu pomoć.

- Upravo sada u grad bi mogli da uđu kamioni sa hranom i humanitarnom pomoći prijatelja našeg grada. Ali Herson je u ringu i naša auta ne propuštaju. I pored jučerašnjih dogovora na najvišem nivou, u praksi, "ispod", sve to još ne funkcioniše - poručio je Kolikhajev.

Kaže kako se "dobri oslobodioci" spremaju da donesu svoj "spas" u Herson. Navodi da su prvo doveli situaciju do kritične tačke, a onda će ih herojski spasiti, dok će se oni "dobročiniteljima" morati zahvaliti u kameru.

- Mobilne komunikacije su bile isključene. Lokalni TV centar je preuzet. Dajem vam riječ: radim šta mogu. Ali ne znam koliko će to trajati. Molim vas razmislite, ostanite ljudi, pomozite jedni drugima. Herson je Ukrajina - napisao je Kolikhajev.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.