REAKCIJE

Rusija o masakru u Buči: Znamo ko je ovo naručio, oni su majstori provokacije

Ko su majstori provokacija? Naravno, SAD i NATO - rekla je glasnogovornica ministarstva Marija Zaharova

Buča: Nađene stotine tijela. Agencije

A. Č.

4.4.2022

Ministarstvo vanjskih poslova Rusije tvrdi da su snimke mrtvih civila u ukrajinskome gradu Buči "naručile" Sjedinjene Američke Države kako bi okrivile Rusiju.

- Ko su majstori provokacija? Naravno, SAD i NATO - rekla je glasnogovornica ministarstva Marija Zaharova u intervjuu na državnoj televiziji.

Zaharova je kazala da je brza reakcija Zapada zbog slika mrtvih civila ukazuje na to da je ta priča dio plana da se naruši ugled Rusije.

- U ovom slučaju čini mi se da činjenica da su ove izjave (o Rusiji) dane odmah nakon što su se pojavili ti materijali ne ostavlja nikakvu sumnju oko toga tko ih je "naručio".

Ukrajinske vlasti u nedjelju su kazale da istražuju moguće ratne zločine koje je Rusija počinila nakon što su u gradovima oko Kijeva nađene stotine mrtvih tijela.

Ruske vlasti tvrde da su fotografije i snimke iz Buče "provokacija" napravljena s namjerom da poremeti mirovne pregovore između Moskve i Kijeva. Rusko ministarstvo obrane tvrdi da su fotografije "još jedna namještaljka kijevskoga režima".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.