JUTARNJI IZVJEŠTAJ

Britanski obavještajci: Ukrajinske snage ometaju rusku kontrolu uspješnim udarima

Ovo oružje je dizajnirano da preuzme ciljeve od strateškog značaja, ali Rusija ih i dalje troši u velikom broju radi taktičke prednosti

Vojne snage. PROFIMEDIA

A. O.

28.6.2022

Ukrajinske snage nastavljaju da konsoliduju svoje položaje na višim pozicijama u gradu Lisčansak (Lyschansak), nakon što su se povukle od Severodonjecka (Sieverodonetsk). 

Ukrajinske snage nastavljaju da ometaju rusku komandu i kontrolu uspješnim udarima duboko iza ruskih linija.

Tokom 24-26. juna, Rusija je pokrenula neobično intenzivne talase udara širom Ukrajine koristeći rakete dugog dometa. Ovo oružje je vrlo vjerovatno uključivalo "AS-4 KITCHEN" iz sovjetske ere i modernije rakete "AS-23a KODIAK", ispaljene iz bjeloruskog i ruskog vazdušnog prostora.


Ovo oružje je dizajnirano da preuzme ciljeve od strateškog značaja, ali Rusija ih i dalje troši u velikom broju radi taktičke prednosti.

Slično tome, postavila je osnovne elemente šest različitih armija, ali je postigla samo taktički uspjeh kod Severodonjecka. Ruske oružane snage su sve više šuplje.

Oni trenutno prihvataju nivo degradirane borbene efikasnosti, što je verovatno dugoročno neodrživo, navode iz Ministarstva odbrane Velike Britanije na Twitteru. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.