MINISTAR ODBRANE UKRAJINE

Reznikov: Najgori scenario je iza nas

Moramo da radimo sa ovom prijetnjom, jer treba da razgovaramo kao sa vama, da komuniciramo, da pitamo ljude, nemojte biti na ovom umoru, kazao je Reznikov

Reznikov: U fazi smo stabilizacije svih ratnih polja. PRINTSCREEN

A. O. / CNN

24.8.2022

Ukrajinski ministar odbrane Oleksij Reznikov (Oleksii) izjavio je da je najgori scenario u ratu sa Rusijom je iza njih.

- Najgori scenario Ukrajine u njenom ratu s Rusijom je već prošao - rekao je jučer ukrajinski ministar odbrane Oleksij Reznikov za CNN.

Reznikov je dodao da vjeruje da je Ukrajina na ivici "nove faze" rata tako što je započela svoju kontraofanzivnu kampanju "u drugom smjeru".

- U fazi smo stabilizacije svih ratnih polja ili borbenih linija uz mala pomjeranja jedinica, i tu smo napravili mnogo dobrih odvraćanja - kazao je on. 

Na pitanje da li se boji da će međunarodna zajednica početi da se umara od rata, Reznikov je rekao da bi "sindrom umora" mogao naštetiti borbi Ukrajine protiv Rusije.

- Ja to zovem sindromom umora, a za mene je to jedna od glavnih prijetnji. Moramo da radimo sa ovom prijetnjom, jer treba da razgovaramo kao sa vama, da komuniciramo, da pitamo ljude, nemojte biti na ovom umoru. Jer ovo je veoma, veoma opasno za nas - zaključio je, piše CNN

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.