STAV TURSKE

Čavusolu: Očekujemo jasniju sliku o ratu u Ukrajini do idućeg proljeća

Rusija zauzvrat namjerno gađa civilnu infrastrukturu. Dakle, život postaje težak posebno Ukrajincima, a i svima nama - rekao je Cavusoglu

Cavusoglu: Nećemo odustati. Getty

D. H.

2.12.2022

Turska očekuje "jasnu sliku" o ratu do proljeća iduće godine, rekao je njezin ministar vanjskih poslova Mevlut Čavušolu (Cavusoglu), dok se borbe nastavljaju, a Putin je dao do znanja da je otvoren za pregovore, piše Reuters.

- Sada Ukrajina napreduje na terenu, ponovno preuzimajući neke od svojih okupiranih teritorija. Ali Rusija zauzvrat namjerno gađa civilnu infrastrukturu. Dakle, život postaje težak posebno Ukrajincima, a i svima nama - rekao je Čavusolu.

- Mislim da ćemo prije proljeća imati jasnu sliku o prekidu vatre ili primirju ili pregovaračkom stolu. Ali nećemo odustati. Kao Turska nastavit ćemo naše napore - dodao je.

- Ruski rat protiv Ukrajine postao je kompliciraniji s borbama na terenu koje su postajale sve žešće - rekao je Čavušolu, dodajući da bi neke zapadne zemlje trebale učiniti više kako bi pridobile dvije strane za pregovarački stol.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.